• Klarna för trygg e-handel
  • 30 dagars öppet köp
  • Snabb leverans lagervara
RABATT 10% kod: RYT10 (gäller ej rea, foder, DeNiro ridstövlar, Kentucky, presentkort, sadlar, Samshieldhjälm) fyll i rabattkoden vid kassan.

Ryttarstugan 1979 - 2022

Ryttarstugan har firat 40 år och är därmed Gävleborgs äldsta ridsportbutik och tillhör de äldsta i hela landet! Ledord har alltid varit kunskap och kvalitet. 

Ryttarstugan startade sin historia i Mårtsbo några mil söder om Gävle. Sedan flyttade butiken till Mackmyra i Valbo. Kvalitetsmärken som Pikeur och Horseware fanns tidigt i sortimentet och finns fortfarande kvar. 

Sista april 1999 tog familjen Elson över rodret och flyttade Ryttarstugan hem till Tolvfors. Butiken ligger i den vackra slaggstensbyggnaden tillhörande Tolvfors herrgård. 

Butiken drivs av Christina och Gunilla Elson, vars gemensamma erfarenhet av hästar och utrustning är svårslagen. Gunilla har hållit på med hästar i över 50 år. Gunillas dotter Christina sattes på en ponny innan hon ens kunde gå. Idag utbildar och tävlar Christina familjens hästar upp till svår klass dressyr och målet är givetvis Grand Prix.

Ryttarstugan är en mysig butik belägen i vacker bruksmiljö. Här får du som kund personlig service och stor hästkunskap att tillgå. Butiken vänder sig såväl till hobby- som elitryttare och sortimentet är noga utvalt. Kvalitet är viktigt men dyrast är inte alltid bäst!

Välkomna!

Ryttarstugan

Lexevägen 1, 806 27 Gävle