• Klarna
  • Öppet köp i 30 dagar


Ryttarstugan 1979 - 2024

Ryttarstugan har firat 40 år och är därmed Gävleborgs äldsta ridsportbutik och tillhör de äldsta i hela landet! Ledord har alltid varit kunskap och kvalitet. 

Ryttarstugan startade sin historia i Mårtsbo några mil söder om Gävle. Sedan flyttade butiken till Mackmyra i Valbo. Kvalitetsmärken som Pikeur och Horseware fanns tidigt i sortimentet och en del av de tidiga varumärkena finns fortfarande kvar. 

Sista april 1999 tog familjen Elson över rodret och flyttade Ryttarstugan hem till Tolvfors. Butiken ligger i den vackra slaggstensbyggnaden tillhörande Tolvfors herrgård. 

Butiken drivs av Christina och Gunilla, vars gemensamma erfarenhet av hästar och utrustning är svårslagen. Gunilla har hållit på med hästar i över 60 år. Gunillas dotter Christina sattes på en ponny innan hon ens kunde gå. Christina har tävlat och utbildat hästar i drygt 20 år i främst dressyr men senaste året har intresset vägt över till hundar, nämligen av rasen Welsh Corgi Pembroke, samma hundar som drottning Elizabeth II av England hade. Utställningskarriären har gått spikrak och vi har redan en utställningschampion i vår älskade Leo (Emindos Lowrider Leonard). Lite roligt är att Christina och hennes syskon följde med mamma Gunilla på mycket hundutställningar när barnen var små. Gunilla var en mycket framgångsrik uppfödare och av Cocker Spaniel och hade även stora framgångar i utställningsringen. Hästar och hundar är våra livslånga passioner, vem vet det kanske utökas med hundsortiment framöver?

Ryttarstugan är en mysig butik belägen i vacker bruksmiljö. Här får du som kund personlig service och stor hästkunskap att tillgå. Butiken vänder sig såväl till hobby- som elitryttare och sortimentet är noga utvalt. Kvalitet är viktigt men dyrast är inte alltid bäst!

Välkomna!

Ryttarstugan

Lexevägen 1, 806 27 Gävle